dilluns, 2 de maig de 2016

AMAGAU-VOS!!!!

Benvolgudes famílies,
En aquesta entrada us volem mostrar una activitat que hem realitzat aquestes darreres setmanes a la sala de Psicomotricitat, on hem rebut la visita d'una bruixa.

Amb aquest joc cercam el plaer dels nins i nines  a " TENIR POR"

A la sala de psicomotricitat, quan el nen/a juga a ser cercat per la bruixa , davant el primer gest que simuli la persecució, el nen/a correrà a buscar un refugi per "salvar-se".


Ser cercat sense ser-ho, és realment el que fa gaudir al nen. Si a l'inici , la bruixa l'agafa, sense deixar-lo escapar, el nen es posa rígid i pot arribar a manifestar angoixa si se li manté "atrapat" massa temps, la qual cosa mostra que per al nen, aquest joc té un intens significat emocional.
En la seva vida quotidiana, el nen té por moltes vegades, sense buscar-ho, i aquesta emoció excessiva pot desestabilitzar la funció d'adaptació, per la qual cosa tendeix a evitar-la. Però, en un clima de confiança se sent capaç de jugar amb la por, per comprovar que no li destrueix.
Jugar amb la por satisfà al nen per que li fa l'efecte d'haver realitzat una gesta, encara que sigui amb la imaginació.
Jugant a situacions "perilloses" els nens i nenes poden representar el que els espera i anticipar-se. Aquesta representació és molt important per controlar les emocions.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada